Damkapellet – Kära Kristine Jensen

Under hösten 2019 spelar Karin Wiberg med musikerkollektivet Damkapellet som tillsammans med scenkonstkollektivet 11th House Collective ger föreställningen Kära Kristine Jensen på Inkonst i Malmö.

…………………………………………

11th House Collective presenterar stolt: Kära Kristine Jensen

Kära Kristine Jensen är en scenkonstföreställning som tar upp den sanna historien om en ung bondpigas liv i början av det danska 1900-talet. Hennes berättelse bor i breven till sin bror – ett stort pussel av känslor och vardagshändelser. Under våren 2018 ärvde Kristines barnbarns barn, Lise Kroner, dessa brev. Sedan dess har Lise, tillsammans med Malene Begtrup Andersen och Mario Ochoa, utvecklat ett scenkonstverk. Tillsammans med musiker från stråkkollektivet Damkapellet, där Karin Wiberg deltar, ger de liv till Kristines berättelse genom en musikalisk brevväxling.

Malene Bentrup Andersen – Manus och regi
Mario Ochoa – Musik och komposition
Lise Kroner – Musik och komposition
Musiker från Damkapellet

I våras fick musikern och kompositören Lise Kroner en bunt brev. Det var hennes gammelmormor, Kristine Jensen, som skrivit dem. Mellan 1908 och 1912 skrev hon om sitt liv, vardag, bekymmer och sjukdom till sin bror. Men i breven finns även en längtan efter kärlek, konst och musik, vilket stred mot en vilja att leva ett simpelt och pragmatiskt liv. Hon ställs inför många av de val som vi och andra unga vuxna ställs inför idag; valet mellan det praktiska och hållbara, och det känslomässiga. Men hur skiljer sig vårt sätt att se på dessa val idag mot hur en ung kvinna i 1900-talets början gjorde det? Hierarkierna på scen mellan musik och drama jämnas ut och vi får en föreställning med ett utforskande och starkt scenspråk där det klassiska teater- respektive konsertformatet utmanas.

Föreställningar:
26 september kl. 19.00 – Premiär, Inkonst, Malmö
27 september kl. 19.00 – Inkonst, Malmö
28 september kl. 16.00 – Inkonst, Malmö

Mer information och biljetter finns här

Damkapellet har nu haft sina första repetitioner med 11th House Collective inför premiären. Här med musik av Lise Kroner: