Trio Phantasm

Trio Phantasm

Foto: Nettan Kock

Lyssna på Tordyvelns dans från albumet Det svarta hålet

Trio Phantasm är en instrumental ensemble som skriver och spelar dramatisk och egenartad musik, suggestivt och bortom gängse genregränser. Ur dragspel, violin och knäppinstrument ljuder berättelser utan fysisk form. Harmonisk disharmoni från en övergiven vind, en stilla skog eller ett djupt vatten.

Ensemblen arbetar utifrån en grund av fri improvisation och nyskapande kompositioner. Influenserna hämtas från film, konstmusik, pop och folkmusik. Trio Phantasm skapar också musik för dramatisk scen och film och samarbetar med andra sceniska konstskapare.

Karin Wiberg – violin
Camilla Åström – dragspel
Erik Ivarsson – elgitarr

Aktuellt

  • Konsert under Skara Kulturvecka och Skara Kulturnatt 2020. Bladhska galleriet, Skara
  • Trio Phantasm välkomnar sin nya medlem Erik Ivarsson som från och med 2018 hanterar elgitarr i trion.
  • RELEASESPELNING!! 9 november 2017 släpps Trio Phantasms album Det svarta hålet digitalt. Samma kväll blir det konsert och release-firande på Moonbus Club på KoM Musik och Bar i Göteborg.
  • Under Birgitta Tollans intervju med Karin Wiberg i programserien “Kvinnors musik – på väg!” i Musikmagasinet, P2 klingar bland annat Tordyvelns dans och Korpen flyger från Trio Phantasms kommande album som är inspelad i studion Keipner Nelu:

Länk till programmet

Foto: Nettan Kock

Tidigare:

  • Under 2013 och 2014 samarbetade Trio Phantasm med Implodera scenkonst i den normkritiska föreställningen Att öva på våldtäkt. Trion medverkade på scen med komponerad och improviserad musik och var delaktiga i skapandet av föreställningen som sattes upp som gästspel vid tre tillfällen på Folkteatern i Göteborg. I början av 2014 gästade föreställningen även scenkonstfestivalen Magdalena Sin Fronteras på Kuba.

www.triophantasm.com
www.folkteatern.se

Ur recension | Att öva på våldtäkt:
“…på scenen finns förutom skådespelaren även Trio Phantasm – Camilla Åström, dragspel, Leo Cederquist, cello och Karin Wiberg, violin – som med improvisationer och nyskriven musik skickligt leder publiken mellan 1800-tal och nutid (…) Pjäsen igenom funderar jag om jag inte har sett någon annan på samma tema förut, utan att komma på någon. På Folkteatern i Göteborg spelas den dock. In your face.”
2013-05-31 | Karin Jacobson, Feministiskt Perspektiv

http://feministisktperspektiv.se/konton/loggain/?next=/2013/05/31/grym-ovning-pa-valdtakt

Ur recension | Att öva på våldtäkt:
“….Uppsättningen bjuder på en tyskinspirerad blandning av hörspiel, dokumentär monolog och fysisk teater, med en ljudkonstnär som dataredigerar samplingsljud i realtid och en musikertrio på scen: den samtida konstmusiken är inte där för att vara illustrativ eller stämningsskapande, den interagerar med skådespelaren, blir en del av det dramatiska partituret. Detta är en typ av scenkonst man nästan aldrig ser i Göteborg. Men när man ser den är det roligt att det sker just på Folkteatern.”
2013-06-08 | Björn Gunnarsson, Hallands Nyheter

https://sense.infopaq.com/controller/article/view%3bjsessionid=42E82AE42ECB08877F36BE7A6783F137?articleId=003CC4111A85DAE55CE70FFDC814C891

[/wpcol_1half_end]