Vråk

Foto: H von Dardel

Foto: H von Dardel

Med violin, kontrabas och piano framför tangotrion Vråk konserttango i delvis egna arrangemang och i såväl konsertsal som på Milonga. Under sina studier vid Högskolan för scen och musik i Göteborg träffades medlemmarna och upptäckte sitt gemensamma intresse för tangomusik.

I Vråks olika konsertprogram möts
änglar, demoner, kärlek och död genom musik av bland andra den
argentinska tonsättaren Astor Piazzollas i Vråks egna trioarrangemang samt av gruppens pianist Corinne von Dardels kompositioner.

Medlemmar
Violin – Karin Wiberg
Piano – Corinne von Dardel
Kontrabas – Joel Malmborg/Joel Larsson

Aktuellt

  • .Vråkmedlemmarna Karin Wiberg och Corinne von Dardel har blivit beviljade gästbostad vid Svenska Institutet i Paris för att under två veckor i sommaren 2018 få möjlighet att arbeta med att utveckla och skapa ny repertoar för ensemblen.

Tidigare

  • Den 15 april 2018 gav Vråk konsert på Riddarhuset i Stockholm
  • Den 2 juli 2017 spelade Vråk sitt konsertprogram Tango Ratonero i Seglora kyrka på Skansen i Stockholm
  • URUPPFÖRANDE – Den 26 april 2017 uruppförde Vråk verk komponerade särskilt för trion av gruppens pianist Corinne von Dardel under festivalen ljudOljud i Nathan Milstein-salen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Länk till eventet
  • Med sina konsertprogram Tango Ratonero och Milonga del Angel har Vråk sedan 2014 gett konserter i kyrkor, på festivaler och på Milonga.

Lyssna
Milonga del angel

Milonga del angel

Michelangelo 70

Michelangelo 70